Columns van Ria

Nieuw jaar

Januari 2012
We zijn weer begonnen met een nieuw jaar en wel 2012. Toen ik om 12 uur ’s nachts mijn man Leen een gelukkig gezegend mooi 2012 toewenste, zeiden wij tegen elkaar:””Weet je nog toen we elkaar een gelukkig 2000 toewenste. Het lijkt gisteren. Waar blijft de tijd. En wat brengt de tijd?
Volgens de Maja voorspellers vergaat de wereld.
Nu daar ga ik niet van uit!!
In mijn vorige column schreef ik over mijn Kerststress. Ik kan u zeggen, er was geen stress.
Het is mij gelukt te genieten van het moment.Een geweldige Kerst. 1edat samen met mijn geliefde Leen. En de 2eKerstdag met kinderen en kleinkinderen met z’n twaalven aan tafel. Wat een rijkdom. Toen onze kleinkinderen klein waren, zei ik altijd:”Oma en Opa hebben geen geld, maar jullie zijn ons goud en onze diamanten. En dat is nog steeds zo.
De dag na Kerst hebben we nog een Kerstdag gecreëerd, ja ik had de smaak te pakken.
Sinds een aantal jaren gaan wij tijdens de Moslim Ramadan, naar Itfar maaltijden.
Afgelopen jaar zijn wij ook bij een jong Turks echtpaar geweest tijdens de Ramadan.Zij kenden ons niet, Het was dus een soort Blind Date.
Die maaltijd met elkaar was zo mooi en zo liefdevol naar ons toe, dat wij op het idee kwamen om een Kerstmaaltijd te organiseren.
In totaal 3 moslim echtparen hebben wij uitgenodigd. Een Hollands Kerstmaaltijd. Wel natuurlijk met Halal vlees! Leen had voor de 6 nieuwe vrienden een Kerstwens op een Kerstkaart geschreven met een verwijzing naar een persoonlijk vers in de Koran. Dat was nieuw voor hen, zo kenden ze de Koran niet. Maar ze vonden het heel bijzonder.
En er komt een vervolg. In februari gaan we bij een van de echtparen met elkaar weer eten. Zij willen graag de vriendschap verdiepen. Het geheim is respect voor elkaar, maar ook respect voor elkaars geloof. De ander niet willen bekeren voor je overtuiging.
Het einde van het jaar was dus heel mooi.
Samen met Leen, Samen met de kinderen en kleinkinderen. En samen met de nieuwe Turkse vrienden en vriendinnen.
En nu volop er tegenaan in 2012.
Laten we er wat moois van maken. Een jaar vol liefde, goedheid, vrede, wijsheid, gezondheid,zegen maar vooral respect voor elkaar.