Oktober 2013

Er is veel gebeurd sinds januari van dit jaar. Het was een voorrecht om de restauratie en de heruitgave te mogen doen van de zangbundel GLORIEKLOKKEN. Dat werk van Zr.Alt was de voorloper van de huidige Opwekkingsbundel. Een mooi ook historisch document zo 50 jaar na haar overlijden. Het resultaat is prachtig. Er is ook een catern toegevoegd over het leven van Zr.Alt.

Daarnaast kreeg ik de vererende opdracht van de stad Rotterdam voor het maken van 50 TV programma’s met als onderwerp: ‘het gebedshuis van de week’. Ik neem de kijkers mee op een tocht langs kerken, migrantengemeenten, moskeeën, synagoge, etc. Het zijn per keer documentaires van 25 minuten op HD kwaliteit. Opdonderdag worden ze via de kabel uitgezonden. Ze komen allemaal op een speciale website: www.station-r.nl. Iedere uitzending is opgehangen aan het verhaal van een persoon uit die geloofsgemeenschap.Dit project houdt mij aardig van de straat. Ik geniet van die contacten in de stad. Het bouwt bruggen van begrip. De reacties zijn tot nu toe zeer waarderend.
Ook kwam mijn nieuwe boek uit: Geloof in de publieke ruimte, met indrukwekkende voorwoorden van o.a. Jan Peter Balkenende, Ab Klink, enz. Het laat heel wat stof opwaaien, maar over deze zaken moet eens grondig gediscussieerd worden.
Dan was er het slot van het zesde seizoen van de School-of-Rock met mooie en enthousiaste optredens. Niemand minder dan wethouder Hugo de Jonge kwam de diploma’s uitreiken in juni. En in augustus was het 33ste Christian Artists Seminar al weer. Een fantastisch feest.

Leen