Zilveren Duif awards 2014

Donderdagavond 13 november 2014 was het nationale gala van de Zilveren Duif awards (Dove awards), wordt gelijk life uitgezonden via Groot Nieuws Radio en life stream TV via EO. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan het beste album, beste lied, beste kinderproductie, aanmoedigingsprijs voor het beste nieuwe talent, etc. Dit wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband van radio, TV, uitgeverijen, platenmaatschappijen, boekwinkels, muziekdistributeurs, rechtenorganisaties, allen met een christelijke signatuur. Hier werd ik overvallen doordat totaal onaangekondigd aan mij de eerste Life Time Achievement award werd uitgereikt voor een leven lang baanbrekend en pionierswerk in de muziek en de kunsten. En dat klopt: het is nu in november voor mij 45 jaar als professional en er zit nog 5 jaar voor als semi-professionele amateur.
Ik stond echt even met de mond vol tanden (en dat had eigenlijk nog nooit iemand meegemaakt), dus behoorlijke hilariteit in de zaal. Ik kan boeken schrijven over die 45 + 5 jaar… Maar ik heb het allemaal overleefd, zoals je weet. Mijn dank gaat zeker ook uit aan allen die voor of achter de schermen al die jaren hebben meegewerkt… Soli Deo Gloria.